Kategorier
Blog

Jeg savner…

Jeg savner at kunne gå en tur op langs strandvejen, gå ned i havnene kigge på bådene , snakke med menneskene i bådene, nyde udsigten til sverige, gå videre mod næste havn, se folk der fisker, hoppe rundt på stenene langs vejen …

Jeg savner at lige smutte en tur i dyrehaven, bare gå rundt og nyde skoven, græsset, dyrene, se folk gå hånd i hånd ad stierne, se på de smukke heste der rider forbi …

Jeg savner at kunne tage på bakken, især den dag den åbner, se de mange motorcykler der kører forbi på dagen hvor Bakken åbner, gå rundt og se på de forskellige forlystelser , lige smutte på sommerlyst eller ølgod og høre lidt musik … spise en kæmpe softice ..

Jeg savner at kunne ta et smut i Lyngby storcenter, bare ose rundt kigge på alt og intet, tage i Ikea i Tåstrup ..uden at købe noget , bare fordi man kan …

Jeg savner at kunne tage ind til København, bare og gå rundt i gaderne, se på butikkerne, de etniske butikker, sætte mig på en cafe drikke en kop kaffe der IKKE koster 60.- gå på Barbarellah og høre noget musik, fordi der nu Al agami rap rehab ensemble den dag , glæde mig over musikken og nyde den fordi den er spontan ..

Jeg savner at tage en tur ned af langelinie, gå tur på fortet, forbi amaliehaven ned gennem nyhavn op af strøget hen på KFC lige nappe et stykke kylling til turen hjem …

Jeg savner at ta i fælledparken, slappe af på et tæppe mens folk render rundt omkring med bold og frisbee, for så ta i Parken og se FCK spille … selvfølgelig fra en plads på Sektionen .. hvor ellers …

Jeg savner at ta til Helsingør, tage færgen (eller sundbussen hvis den er i gang igen ) over til Helsingborg, gå en tur gennem Helsingborg, bare og hygge… sætte mig op på Kärnen og spise min frokost , mens jeg nyder udsigten over byen .. gå videre rundt, ned og la ungerne købe slik til de er gasblå i ansigtet, for så lige smide 50.- for det kilo … selv om jeg godt ved de ik spiser ¾ del af det … men sådan får man dem til at spise mindre .. så går ned i Knuden på Grafitti Cafe og spise en bagt kartoffel med fyld .. den er bare fantastisk…

Jeg savner  Kulturnætterne  i København og i Slagelse, det  stikker i mit hjerte  hvert eneste år når  vi  når  de  dage , alle  de mange  tilbud om at se  og prøve  noget  helt anderledes i københavn, det er  bare  fantastisk …  og  den hyggelige kulturnat i Slagelse, hvor man som sidste punkt tog Falckstationen , for  startede man der  ja  så kom man ik videre, men  bare  det  at opleve  forskellige indslag, se  en moske, et  buddistisk tempel og en kirke  på samme aften,  for  så gå i zoo og  natvandre, og en tur  på Carlsberg ,  museerne  der er  åbne .. så meget  og  så lidt  tid …  her har  man bare  for meget  tid  og  for lidt  kultur ..

Jeg savner at lige ku gå til naboen for at drikke kaffe, eller naboen kom her… at man ikke skal aftale tid til alt men at man lige sir… er du hjemme .. kanon så kommer jeg..

Jeg savner at man kan sige til folk hvad man mener og det så bliver respekteret, at hvis man ikke bryder sig om en person så omgås man ikke med den, og forsøger ikke at camuflere det bare fordi det måske os er lidt synd for den..

Jeg savner at ta til fødselsdag, med boller og lagkage, eller selv holde en … og dermed også familien der bor der ovre…

Jeg savner god mad, som ikke er det samme over hele byen, indisk, vietnamesisk, arabisk, tyrkisk, mexikansk, kinesisk, thai, afrikansk, pakistansk, osv… uden det koster 4 mio. at få det… savner muligheden for at lave det selv, fordi man ikke har butikkerne til det … savner en grønthandel , en god slagter med billigt men godt kød…

Jeg savner at der sker noget.. hver dag så der er noget når jeg har lyst … og ikke kun i august .. men ka jo ik blive ved at vente… men efterhånden så drejer alt sig om.. jamen her har vi de store koncerter, det er jyllands kultur hovedstad…

Nej det er ik for der sker ik en skid i den by her … ud over de store arrangementer… Gågaden er støvsuget når kl. er 17 og fremad, skal man høre musik er det 3 dage på Koks eller melson de kalder sig begge cafe… og jeg har ik nogen ide om hvorfor ?? for det er værtshuse .. vi har ikke en regulær cafe i byen.. vi har restauranter … de fleste har end i åbent om aftenen .. for der er byen bare død … helt død.. undtagen tor-lør der drikker man sig banke lam på diskotekerne .. wee fantastisk .. alle diskotekerne har haft store problemer med at overleve, pga. man har haft meget høje priser .. det er så ved at ændre sig så der også kommer nogen i byen nu .. så man er ved at få et natteliv igen … men man skal så finde balancen mellem dem der vil ha det sjovt i byen og dem der vil slå på tæven..

Gadeteaterfestivallen har man lige aflivet, julebyen er død efter man forsøgte at flytte rundt på den, fjerne underholdningen, gemme scenen væk i en baggård.. ja så ku den ik mer.. underligt nok … selv SFO’ernes sæbekasseløb har man fjernet … for alt det der med mennesker i bymidten.. det går virkelig ikke.. det tager jo butikkernes omsætning at der er så mange så man ik lige kan komme rundt , derfor har butikkerne også forsøgt at få middelalderfestivallen væk fra gågaden, for de 1½ døgn slagter jo helt deres omsætning …

Nej kære butikker… i slagter den… en gågade kun med tøjbutikker er røv syg .. for det eneste man så skal i gågaden er at købe tøj … ellers har man intet at komme efter … fjerner man julebyen fjerner man også jeres julekunder .. for skal man ikke i den, så tager man i et center da der er varmere .. og dermed dør gågadens butikker… sker der noget i gågaden, så kommer folk der ned… men som den er i dag så der ingen grund mere til at komme der… der er ikke til at parkere bag ved mere, man kan ikke få dagligvarer, så dem tager folk i Kvickly og Bilka og handler .. og igen så forsvinder folk fra gågaden, man fjerner også kunderne fra spisestederne, og i takt med de forsvinder bliver kvaliteten af maden dårligere, og ja så lukker de også …

Kultur koster penge men det er også det der får pengene tilbage…

Jeg ved godt man ikke kan sammenligne Horsens med København for midlerne er forskellige men damn hvor kan man dog savne de ting …

Syntes også det er stof til eftertanke at man laver en aprilsnar om man flytter til øen igen , og får en del tilkendegivelser af at man er savnet og det er rart man kommer hjem, selv efter man har afsløret at det var en aprilsnar, får man et … ”øv! Blev ellers lige så glad”

og måske derfor man pludselig får hjemve..

så måske sku man alligevel rykke …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *