Kategorier
Blog

en sætning mange opfattelser

“Proud to be Danish”

det så jeg til Distortion på en sort trøje, flankeret af et dannebrogs flag, og tænkte … wow fedt , du er glad for at være Dansker og reklamerer med det ….

havde jeg nu taget den på ville  en stor del sige … “fucking racist”  en anden stor del ville  sige… sådan … “forsvar dit land mod snylterne, hættemågerne, migranter” osv. … men dem der kender mig ville formentligt sige…” dejligt du er glad for det” og andre “det skal du ikke være” …

men hvorfor forskellen? det er samme trøje, men 2 personer…   den første person er Al Agami ,  etnisk Afrikaner, der er vokset op i Kokkedal, han er sort, rapper, skuespiller, studerende, samfundskritiker … og tager han trøjen på så giver folk ham et klap på skulderen….

og jeg får med grovfilen fordi nogen har voldtaget udtrykket og mit lands flag til at føre racistiske nationalistiske kampagner … det er  sgu ikke ok … for jeg bliver  dømt ud fra det … så det er ikke noget  jeg bruger mere.

jeg husker  da jeg flyttede til Kokkedal i 86, jeg havde mest boet i Vangede , og ja  der var ikke mange der ikke var etnisk danske , så dem man gik med  hed Frank, Preben, Helle, Linda, Anne og Henrik osv.  og det nærmeste vi kom på indvandrere var Vong der havde grillen … og han var jo fantastisk han fodrede os jo … ingen slap godt fra at sige noget nedsættende til eller om ham, uden at de fik byen på nakken (hvilket man ikke ønskede i 70érne) , men i Kokkedal, var der også Jan, Henrik, Brian Anne´r  men rigtigt mange Muhammed, Mehmet , Hussein og Ali , og nogen havde besværlige navne  og hed så Birger, morfar og Lillebror for det var jo nemmere, og de tog i mod de nye navne med stolthed for så var de jo accepteret….  hvilket  de fleste var af de fleste, for de var høflige, lærte dansk, fik deres børn i skole, havde arbejde, børnene skulle have uddannelser, og fik de etniske danskere på besøg så fik de den store høflighedstur , for at vise man syntes det var en ære at have dem som venner og blive accepteret…

og der var så også familien Agami …  de var Afrikanere, og Faderen en Konge i eksil , men når der var fester så hoppede Al  op på scenen og rappede der ud af , det gav stor accept for den knægt kunne noget, ja pludselig kunne de alle noget, og pop så var Familien Agami respekteret og øverst i hierakiet der.

og i Kokkedal kendte alle hinanden , vi vidste hvem der opførte sig pænt og hvem der ikke gjorde, og dem der ikke gjorde hed kriminelle for det var de jo … i dag kalder man dem bander  for det er lidt nemmere at håndtere på den måde, og ja de grupperer sig , men det gjorde de også dengang de kaldte sig bare ikke noget , men husker da  bla. at der blev skudt hen over tagene en dag … og en stor smugler  der fik brændt sin lejlighed af osv. …

alt fungerede  for vi var jo stolte af at vi var danskere, alle sammen også nydanskerne , vi havde det godt sammen  og alt fungerede  i forhold til i dag  rigtig godt …

senere i 90’erne kom der nye mennesker ind i byen , som havde det svært, ikke helt kunne blive accepteret, var måske misundelige på de ikke etniske danskere der bare  var en del af byen og accepteret, og det begyndte at give konflikter, man prøvede lidt at skille parterne ad og fra  etniske danskeres side startede så også det med   dem og os , og så vokser der lag på hele tiden, vi var en del der prøvede at få alle til at  være der, med lektiecafe, mødested, fællesspisning, fælles det ene og andet , men skellene voksede, og i 2000 flyttede jeg så fra byen af andre årsager, men  har stadig kontakt til mange der boede der dengang… for vi var jo fra Kokkedal … alle sammen …

efter 2000 er  der så for alvor sket en ændring , vi blev  et “JEG” samfund, der kom en finanskrise der  fik tingene til at vælte, der kom regeringer  der  gav tilladelse til at træde på de svage for JEG  kunne få mere for JEG arbejdede og ydede jo meget mere end alle andre, og hvis ikke JEG ydede gik hele verdenen i stå, så derfor  dem der var ledige for deres firmaer var lukkede, flyttet til udlandet eller blot fordi jeg var blevet syg, ja de var ikke noget værd mere, og havde ikke krav på noget som helst, hellere ikke på at ytre sig, for de var blot dovne og forkælede..

og det tryk tog en del  til sig og sparkede yderligere ned ad, for i takt med en del krige ,  bredte der sig  en del panik og folk begyndte at flygte, væk fra krig og væk fra en usikker fremtid for deres familie,, og den manglende forståelse for at de første der bliver  skudt  er  fædre og store drenge, unge mænd da de oftest var dem der forsørgede familien  gjorde at  de flygtede  først, for de skulle jo forsørge familien og derfor skaffe mulighed for det i sikkerhed,  og her fordømte man dem , fordi JEG kunne ikke leve  som tidligere, der blev jo stilet krav til mig, og de krav blev fortolket af nogle meget stressede medarbejdere oftest uden  en passende uddannelse,  som skulle præstere resultater, kommunerne  skulle spare penge for ikke sætte skatterne op så JEG ikke kunne leve som jeg plejede, og pludselig står alle og råber af hinanden. nogen finder på at lave skræmme kampagner om at alle fremmede er kriminelle, og det har alle hørt om, men reelt hvor mange har oplevet det ? , og de vil overtage hele landet og aflive MIG, og man kører dedikeret hetz på dem,  så forsvinder fokus nemlig over på det, og  man kan køre sine egne dagsordener for at få sine sager igennem ubemærket.

og en masse har ikke tid/evner/vilje til at sætte sig ind i tingene, og tager  alt for gode varer, og al viden  bliver  skrumpet ind for at vænne folk til at til rage sig info på  hurtigst mulige måde, så JEG har mere tid til mig selv, man glemmer  helt at bruge sin sunde fornuft, men følger  bare  flokken , en flok man også ville følge ud over  klippekanten fordi man ikke  gider se på et kort  at den kant er der, for det tager  tid .. tid JEG ikke gider bruge …

og man begynder på samme tid  at til rage sig vores flag, vores  stolthed , det bruges  til at vise at nu er vi ved at blive overrendt af fremmede der vil ødelægge det vore forfædre har bygget op,  og hver eneste gang nogen vil  udtrykke et had mod fremmede,  så benyttes  vores flag, og i dag  betyder det mange  når de ser en artikel, en person på Facebook,  en forening der benytter  vores flag, så forbinder man det med  det had…  og det har vi givet dem  lov til  fordi  det jo er håbløst at føre en debat  med personer  der ikke kan, og blot bruger  ukvemsord, og så stikker fingrene i  ørerne .

 

Hvor kan man dog blive ked af den retning landet har taget,  jeg ville så gerne have tiden tilbage hvor jeg var stolt af at være Dansk,  som jeg fortalte min veninde i Brasilien i 2000, da jeg begyndte at snakke med hende, og fortalte om et  land uden det  store fremmedhad, næstekærlighed, sikkerhed, åbenhed man ikke så andre steder.  landet hvor Al Agami og jeg kunne have hver vores Tshirt med  et dannebrog  og “Proud to be Danish”  hen over,  og folk bare sagde “det forstår vi, for det er vi også”

IMG_1119

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *